佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: wsteo77

不甩中國壓迫 印媒:印度未把台灣列入「一中」

SuperKedah 发表于 14-10-2020 11:41 PM
暫不要扯大陸啦...先談你的師公印度啊....印度要不認嗎?

大陸有信用咩? 你眼盲夾腦殘.
你逃寶用咗幾多錢逃你個眼同腦呀?

jovansoul 发表于 15-10-2020 11:20 AM
同樣原理, 2007年以後無再聲明, 印度宣稱玩完, 呢啲就係大陸共產黨合約模式.

你係逃寶用咗幾多錢買歷史文件返嚟呀, 掃把契弟啲野, 信得過嘅咩? 哈 哈

宣言是屬沒有特定完結日期的條約.....比如,
1948年聯合國的世界人權宣言,
到今天任然適用沒有完結或期限的問題.....

jovansoul 发表于 15-10-2020 11:22 AM
搵份英文/差文文件對照下, 快啲去逃寶逃返嚟啦, 契弟.

中文本就合乎國際法的要求....
在維也納條約法中具有同等地位.

看中文就夠了! 沒必要去看甚麼印度文.....

jovansoul 发表于 15-10-2020 11:24 AM
大陸有信用咩? 你眼盲夾腦殘.
你逃寶用咗幾多錢逃你個眼同腦呀?

至少比美國有信用的多, 比印度?

印度阿三的沒口齒舉世皆知!

SuperKedah 发表于 15-10-2020 11:37 AM
至少比美國有信用的多, 比印度?

印度阿三的沒口齒舉世皆知!

印度信用評級一定高過大陸共產黨呀, 掃把契弟.
大陸信用 係逃寶有得買㗎.

SuperKedah 发表于 15-10-2020 11:36 AM
中文本就合乎國際法的要求....
在維也納條約法中具有同等地位.

看中文就夠了! 沒必要去看甚麼印度文.....

逃寶貨, 信2成 都死.

Follow Us
SuperKedah 发表于 14-10-2020 11:23 PM
毛病很大....

一個中國 :

怎可能承認一個中國, 卻同時又否定內容中的台灣是中國領土的事實????

没毛病,那个是中国自己的一中原则而不是他国承认的一中政策。 不一样的!

The "One-China policy" is a policy asserting that there is only one sovereign state under the name China, as opposed to the idea that there are two states, the People's Republic of China (PRC) and the Republic of China (ROC), whose official names incorporate "China". Many countries follow one China policy, but the meanings are not the same. The PRC exclusively uses the term "One China Principle" in its official communications.

The One China policy is a key cornerstone of Sino-US relations. It is also a fundamental bedrock of Chinese policy-making and diplomacy. However, it is distinct from the One China principle, whereby China insists Taiwan is an inalienable part of one China to be reunified one day. The US policy is not an endorsement of Beijing's position and indeed as part of the policy, Washington maintains a "robust unofficial" relationship with Taiwan, including continued arms sales to the island so that it can defend itself.

SuperKedah 发表于 15-10-2020 11:34 AM
宣言是屬沒有特定完結日期的條約.....比如,
1948年聯合國的世界人權宣言,
到今天任然適用沒有完結或期限的問題.....

大陸逃寶貨, 加埋掃把契弟, 邊個會信係真架. 柒咗啦, 俾我個仔玩都知道係假到出汁啦. 收返埋俾你自己玩啦.
共產黨一向口是心非嗎. 你唔知咩?
習近平外交思想你學曉未呀, 快撚啲學啦, 提提你呀掃把契弟.

SuperKedah 发表于 14-10-2020 11:40 PM
共同宣言出來這麼久了......還能討價還價甚麼??

掃把契弟  你講大陸共產黨信用評級 : 拳頭比抨輸撚曬.  含隱回歸搵你班懵撚粉紅圍爐取暖, 你班仆街粉紅唔用華為用蘋果. 下次共產黨收拾你呢班仆街粉紅, 現代紅衛兵唔會有華人可憐你班冚家鏟.

你搵共產黨找咗呢條數先啦
共產黨所有承諾過 香港50年不變, 港人治港, 一國兩制,  07 08 年雙普選,   全部失信
2047年未到已將 中英聯合聲明 公開作歷史文件而不遵守.

2019 年年頭, 習大大好醒咁發表 告台灣同胞書》發表40周年, 凶台灣92共識完了,  改用「和平統一、一國兩制」幌子統一台灣. 唔傾就武力統一,

豬隊友作威作福 出香港 [送中] 法例, 成台灣正面教材. 刺穿了大陸共產黨本來面目, 不守信用, 不遵守條約,

共產黨所有承諾過 香港50年不變, 港人治港, 一國兩制,  07 08 年雙普選,   全部失信
2047年未到已將 中英聯合聲明 公開作歷史文件而不遵守.

2020年7月1日 更強行立國安法, 明目張膽派共產黨官員駐港隨便拉人, 一國兩制宣佈正式玩完.

依家明知 [一國兩制] 口號破產, 已不可再用嚟呃台灣人統一歸順, 日日搵粉紅外宣叫武統台灣, 飛機過海. 文宣武嚇. 降格用返92共識拉台灣埋枱傾.  聰明人真仆街.

台灣今時啋你都傻, 台積電唔準做大陸高楷精片生意, 即刻發到豬頭炳, 大陸當堂仆撚曬街, 冚撚曬全行死埋, 聰明人話使多幾多錢都要搞掂精片, 99.999%都係掉落咸水海俾大陸豬西隊友呃埋. 外資漸漸撤離香港, 等惡人同壞人打仗.

聰明人呀, 平時出去就恃強凌弱, 蝦蝦霸霸,  不守信用, 冇道德, 冇人性, 呢次拳頭唔夠惡人拳頭大, 俾人打到返石器時代, 仲未知死.

聰明人閂埋門打仔, 打自己人(新疆, 西藏, 香港, 台灣, 內蒙)就大大力,  冇道德, 冇人性, 見到俄佬, 鬼佬, 差佬就腳軟軟手軟軟.

呢次拳頭唔夠惡人拳頭大, 俾人好大可能打撚到返石器時代, 仲未知死.

我啲朋友都話 -------   壞人自有惡人磨, 天收佢, 唔撚抵可憐. 打得小呀. 同我打多啲.

jovansoul 发表于 15-10-2020 11:48 AM
印度信用評級一定高過大陸共產黨呀, 掃把契弟.
大陸信用 係逃寶有得買㗎.

不會吧....就2019年....S&P 評價,
中國是 A+, 印度是BBB- 啊.

你還在騙啊....真丟臉!!!!!

jovansoul 发表于 15-10-2020 11:49 AM
逃寶貨, 信2成 都死.

還有2成啊....你的嘴噴出的屎......負值吔!!!

jojo拳王 发表于 15-10-2020 11:52 AM
没毛病,那个是中国自己的一中原则而不是他国承认的一中政策。 不一样的!

只有美國在玩這種文字遊戲吧....."一中政策",
在玩所謂 "acknowledges" 真的要玩, 美國就獨立不起來了!

不過, 不要拿不相關的冬冬來企圖魚目混珠啦! 丟臉!!!!

jovansoul 发表于 15-10-2020 11:56 AM
大陸逃寶貨, 加埋掃把契弟, 邊個會信係真架. 柒咗啦, 俾我個仔玩都知道係假到出汁啦. 收返埋俾你自己玩啦.
共產黨一向口是心非嗎. 你唔知咩?
習近平外交思想你學曉未呀, 快撚啲學啦, 提提你呀掃把契弟.

寫了一堆無聊的冬冬.....不知所云

jovansoul 发表于 15-10-2020 12:10 PM
掃把契弟  你講大陸共產黨信用評級 : 拳頭比抨輸撚曬.  含隱回歸搵你班懵撚粉紅圍爐取暖, 你班仆街粉紅唔用華為用蘋果. 下次共產黨收拾你呢班仆街粉紅, 現代紅衛兵唔會有華人可憐你班冚家鏟.

你搵共產黨找咗 ...

那條沒作到啊?

SuperKedah 发表于 15-10-2020 12:42 PM
還有2成啊....你的嘴噴出的屎......負值吔!!!

2成就係  不包日期同內容囉, 之乎者也的的這麼那麼全齊. 哈 哈

jovansoul 发表于 15-10-2020 12:49 PM
2成就係  不包日期同內容囉, 之乎者也的的這麼那麼全齊. 哈 哈

至少等你上升到"零"後再說吧, OK!

SuperKedah 发表于 15-10-2020 12:40 PM
不會吧....就2019年....S&P 評價,
中國是 A+, 印度是BBB- 啊.

你還在騙啊....真丟臉!!!!!

共產黨評級哩?
你掃把契弟又搬龍門自己射. 唔俾我執多你一劑你都唔過癮.

jovansoul 发表于 15-10-2020 12:53 PM
共產黨評級哩?
你掃把契弟又搬龍門自己射. 唔俾我執多你一劑你都唔過癮.

哪有這種評級啊....吹牛到馬國的雙峰塔都倒了....丟臉!!!

你食咗落肚囉.

你回去學你師公跳舞吧...來就丟臉....漬! 漬! 漬!