佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: carljohnson

马大生是使用什么交通工具进出校园呢?

学长要毕业了
恭喜恭喜

有空可以出来喝茶
nikuang04 发表于 26-9-2011 11:28 PM

希望能顺利啦

有时候有些事很难预料

现在到3号是免费的,现在开始可以去CIMB/BIMB给RM30,然后30号后拿BUS CARD。

从12宿舍可以走 ...
carljohnson 发表于 26-9-2011 10:59 AM

Kaedah Pembayaran Penggunaan Perkhidmatan Bas Shuttle
Berikut adalah kaedah pembayaran untuk penggunaan perkhidmatan bas shuttle:

1. Klik butang setuju menggunakan perkhidmatan bas dalam portal pelajar semasa minggu pengesahan subjek/kursus. (28 September – 3 Oktober 2011)

2. Membuat pembayaran di kaunter BIMB dan CIMB cawangan Universiti Malaya SAHAJA sebanyak RM30 ke dalam akaun seperti berikut:

a. No akaun BIMB ialah 14171010002185
       b. No akaun CIMB ialah 14400006835050

3. Sila bawa resit pembayaran ke Pejabat Hal Ehwal Pelajar untuk menuntut ‘Kad Bas’. (selepas 3 Oktober 2011)

4. Sehingga tarikh yang dimaklumkan kelak, penggunaan shuttle bas adalah PERCUMA.

Sekiranya terdapat sebarang kemusykilan, sila hubungi Pejabat Bahagian Hal Ehwal Pelajar melalui email hep@um.edu.my atau telefon 03-79673291.

请问一下,butang setuju menggunakan perkhidmatan bas dalam portal pelajar 在哪里?

回复 42# ronloh94

这个我帮不到你, 因为我是master by research, 没有pengesahan kursus的。   这也再次显示马大管理层是脑残的, 以为只有undergrad会去用

你还可以选择走路。。。
还是你要去看医生??
akirashinrin 发表于 27-9-2011 01:41 PM

有走过,蛮远一下的。
要去IPS,顺便去看医生。
对了,你知道12th college 的 klinik pelajar 星期六有开吗?

回复  ronloh94

这个我帮不到你, 因为我是master by research, 没有pengesahan kursus的。   这也 ...
carljohnson 发表于 28-9-2011 05:03 PM

早上去问脑残的管理层,他们说有没有click那个都无所谓,只要去UM的CIMB还RM30,3 OCT 后拿receipt 去 HEP换 "Kad Bas".

有走过,蛮远一下的。
要去IPS,顺便去看医生。
对了,你知道12th college 的 klinik pelajar 星期六 ...
123木头人 发表于 28-9-2011 11:23 PM

我也走过~哈哈~
如果生病的话其实你可以去告诉宿舍office staff。。。如果宿舍的van有在+staff有空的话会载你去的。。。
然后跟司机拿电话号码。。。好了再打给他来载你。。。

Follow Us
早上去问脑残的管理层,他们说有没有click那个都无所谓,只要去UM的CIMB还RM30,3 OCT 后拿receipt 去  ...
ronloh94 发表于 29-9-2011 04:28 PM

现在才知道马大脑残吗?

我也走过~哈哈~
如果生病的话其实你可以去告诉宿舍office staff。。。如果宿舍的van有在+staff有 ...
akirashinrin 发表于 29-9-2011 05:42 PM

但是我不是住宿舍的,而且也不是病到不能走路。
他们应该不会酱好心,送我去klinik pelajar。哈哈~

但是我不是住宿舍的,而且也不是病到不能走路。
他们应该不会酱好心,送我去klinik pelajar。哈哈~
123木头人 发表于 30-9-2011 10:15 AM

那你还是乖乖走路好了。。。哈哈。。。

的确走路是省,但是满身汗

多人买rm30巴士卡吗?

[/td][/tr]

[/table]   
请问一下,butang setuju menggunakan perkhidmatan bas dalam portal pe ...
ronloh94 发表于 28-9-2011 04:20 PM

马大巴士目前还是免费的,直到星期五 (14/10/2011)为止。下个星期一开始是正式要出示搭车卡了。

多人买rm30巴士卡吗?
carljohnson 发表于 10-10-2011 10:28 AM

几次经过他们的 counter,好像都冷清清的。。。。。

巴士有时很不准时。。
.

为啥没见有人提骑自行车的呢?

朋友的顺风车

从seksyen 17要搭什么巴士到lingkungan budi?我还不是马大学生,所以除了马大的巴士以外可以搭什么巴士?

从seksyen 17要搭什么巴士到lingkungan budi?我还不是马大学生,所以除了马大的巴士以外可以搭什么巴士?
新人王伏羲 发表于 2-12-2011 03:40 PM

你有4个选择

1. 从JALAN UNIVERSITI搭METROBUS 12, RapidKL U85, T635 到MAHSA COLLEGE然后走进去。

2. 如果你是在17区比里头的,可以用RAPIDKL T629到到MAHSA COLLEGE然后走进去。

3. 如果你是在17区比里头的, T629没经过的, 就要用T628到ASIA JAYA LRT 站 (或到JAYA ONE然后跟着方法1),然后搭LRT到UNIVERSITI, 再换T632进马大。

4.  从JALAN UNIVERSITI搭METROBUS 12, RapidKL U85, T635 到UNIVERSITI, 再换T632进马大。

巴士站位置和路线
http://www.mypublictransport.com/

你有4个选择

1. 从JALAN UNIVERSITI搭METROBUS 12, RapidKL U85, T635 到MAHSA COLLEGE然后走 ...
carljohnson 发表于 2-12-2011 04:27 PM

好的。谢谢。请问这些巴士需要等很久吗?昨天晚上我等了近1小时都等不到T628,晚上的巴士是不是比较少的?

好的。谢谢。请问这些巴士需要等很久吗?昨天晚上我等了近1小时都等不到T628,晚上的巴士是不是比较少的? ...
新人王伏羲 发表于 2-12-2011 10:42 PM

晚上t628,t629很少的.
  其它如12, u85, t632都还很多