佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: kenlabs

DENON专区 ( 热情 。艺术 。精锐 )

kk6868 发表于 12-12-2014 09:21 AM
若你真要搞。。你會打算用乜品牌天花喇叭了???

errrr.... 我会用..... 都係睇到時有d乜選擇先﹗
不過我可以好肯定﹐有排都唔會搞。

kenlabs 发表于 12-12-2014 02:33 PM
errrr.... 我会用..... 都係睇到時有d乜選擇先﹗
不過我可以好肯定﹐有排都唔會搞。

個人認為環繞喇叭全部更換去新嘅去搭配新天花喇叭。。音效肯定會更明顯!!!!
期待你2015年嘅新計劃。。新報告!!!

kk6868 发表于 12-12-2014 11:17 AM
個人認為環繞喇叭全部更換去新嘅去搭配新天花喇叭。。音效肯定會更明顯!!!!
期待你2015年嘅新計劃。 ...

你孖我定啦﹗到時一定有驚喜﹗亦都可能係驚嚇﹗賣淋晒唔玩﹗

kenlabs 发表于 12-12-2014 05:32 PM

唔玩雞。。難道你真喺想打算去搞基?

kk6868 发表于 12-12-2014 03:21 PM
唔玩雞。。難道你真喺想打算去搞基?

咁又未至於咁悲... 玩唔玩就要睇機緣。

缘份本是生命中的偶然,花开才有花落,有散才能有聚。
若没了那一份遗憾,又何来狂喜?
若没了那一份无奈,又怎么会懂珍惜?
缘份的来去没有谁可以先知或许冥冥之中有一只神奇的手把我们不同的人串连在一起,让我们共同品尝生活的百味。
摸咪脫褲....

kenlabs 发表于 12-12-2014 10:11 PM
咁又未至於咁悲... 玩唔玩就要睇機緣。

缘份本是生命中的偶然,花开才有花落,有散才能有聚。

只知你搞雞厲害。。估唔到你對佛理修練嘚咁高深。。失敬!!!!
搞雞搞到講佛經。。你喺最嘚架啦!!!

Follow Us
kenlabs 发表于 12-12-2014 05:32 PM

你现在的setup都已经90%钩佬了,只差一个上帝之声,不玩钩佬嘛很可惜?

kong5091 发表于 13-12-2014 06:05 AM
你现在的setup都已经90%钩佬了,只差一个上帝之声,不玩钩佬嘛很可惜?

我喇叭掂左?有毛淋啊?
过钩佬要张碟有LPCM先可以解到码。
而我手上只有几张。够玩咩?
反而鸭毛我唔担心,因为以目前吹势,毛碟会越来越多。
日后d AVAMP的钩佬可唔可以用DD/DTS进行解码就未知之数。
如果可以甘钩佬就值得投资左。

kenlabs 发表于 13-12-2014 12:05 PM
我喇叭掂左?有毛淋啊? 不过钩佬要张碟有LPCM先可以解到码。而我手上只有几张。够玩咩?{hn ...

原来是这样的啊?还以为可以直接把dts-hd或dolby truehd变成钩佬!

kong5091 发表于 13-12-2014 09:10 AM
原来是这样的啊?还以为可以直接把dts-hd或dolby truehd变成钩佬!

老实讲,都系玩DOLBY或DTS的解码比较稳阵,比较标准!
猫甘容易过时。
你睇下AUDYSSEY DSX,SRS, SDDS等等非DOLBY/DTS解码方式,死到直直!

kenlabs 发表于 13-12-2014 01:26 PM
老实讲,都系玩DOLBY或DTS的解码比较稳阵,比较标准!猫甘容易过时。 你睇下AUDYSSEY DSX,SRS, SDDS等 ...

咁又系!因为那些processing出来的声音都很怪鸡!

Denon 5.6MHz USB DAC PMA-50 一月面世

Denon率先曝光新品是支援 5.6MHz的 USB DAC PMA-50,外觀用上3mm厚的鋁材質,可抑制外部振動的影響,設計又簡約典雅,其售價是68,000日元,約4,400港元。PMA-50還配備藍牙和NFC功能,最多可配對八組裝置。它內置「Advanced AL32 Processing」和雙時鐘等技術,可對應32bit。另採用最新CSR的「DDFA」(Direct Digital Feedback Amplifier),有助改善音色。除了可推動耳機,還可接駁喇叭,更提供超低音Pre-out。

來源: av.watch

评分

健兄 + 5 谢谢分享

stevenyew 发表于 20-12-2014 02:52 AM
最近看到Amazon 卖denon x-1100w 美金499 !JBL 喇叭音响邦主你介绍的Sub才美金250元大约800马币!有谁曾经 ...

Amazon诚信应该没问题,问题是美国电压是120v,而这里是230/240v。所以美国电器不太适合本土用,除非加变压器~ 230/240转120v(不太建议)。而且一些amazon的商品是不寄外国的~
保家也是个问题,还是建议您本地选购吧~

健兄 发表于 19-12-2014 07:19 PM
Amazon诚信应该没问题,问题是美国电压是120v,而这里是230/240v。所以美国电器不太适合本土用,除非加变 ...

oh ty form you

最近看到Amazon 卖denon x-1100w 美金499 !JBL 喇叭音响邦主你介绍的Sub才美金250元大约800马币!有谁曾经在Amazon 买过东西!诚信怎样?

stevenyew 发表于 19-12-2014 11:22 PM
最近看到Amazon 卖denon x-1100w 美金499 !JBL 喇叭音响邦主你介绍的Sub才美金250元大约800马币!有谁曾经 ...

应该会中TAX.

所有Amp都不能进来的,Amazon已有写明了。。。

想玩一台denon的入门级~
有什么好介绍?

ZongYi 发表于 4-1-2015 01:56 PM
想玩一台denon的入门级~
有什么好介绍?

Denon X5200W

讲笑。你的预算是多少咧?

评分

kk6868 + 5 經典放毒!

千出左右~
要求不高~