佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: 556688

我还算是基督徒吗?

关闭 [复制链接]
556688 发表于 10-12-2018 01:09 PM
莫明其妙啦,你。

嚇一下你嘛,啊哈~!……

……

埃及传说也是有提到关于天狗食月或食日的:(今年是 G 年)

Dogs
In Celtic, Norse, and Egyptian myth the dog was associated with death and the afterlife, particularly the darker side. The dog was also associated with divination and healing in Celtic belief. Witches in the 15th-17th centuries were often said to have both of these abilities. In Norse myth, the dog or wolf appears during the destruction of the world. Dogs were associated with death and the judging and punishing of souls in the afterlife in ancient Egypt. In general dogs were associated with death because they were believed to be carrion-feeders, along with vultures.

France, Celtic hound from a wine flagon, 4th-century B.C.
Dogs were connected with the Otherworld in Celtic mythology. Because they licked their wounds, they were believed to have magical healing abilities, and it was common to find representations of them at sanctuaries devoted to healing.

Arawn, the Celtic ruler of the Otherworld, had a pack of white dogs with red-tipped ears. The color red was associated with death.

The Druids foretold the future by cracking open the bones of dogs, cats, or 'red' pigs, then chewing on the marrow or raw flesh.

Denmark, detail from Gundestrupp Cauldron, 3rd-century B.C.
This is possibly a mother goddess associated with war. Next to her right hand is a wolf or dog.

In Norse myth, two wolves chased the sun and moon across the sky in order to make them move fast (apparently they needed some incentive). On the day of Ragnarok, the apocalypse, "the wolf chasing the sun will finally swallow it, to everyone's horror...a second wolf will catch the moon, and that will be equally disastrous" (p. 130, HotD).

One of Loki's, the trickster god's, kids was a giant wolf called Fenrir that had to be fettered in order to be controlled from its violent behavior. Odin, the ruler of the gods, would have to do battle with him on the day of Ragnarok. On that day, "Fenrir will advance with his mouth gaping so wide that his upper jaw will rest against the sky and his lower jaw against the earth--it would gape even wider if there were more room...flames will flare out from his eyes and nostrils" (p. 133, HotD) Odin would be killed and he would be avenged by his son, who would finally kill Fenrir by pulling his jaws apart.

Egyptian, Tutankhamun as Anubis, from his tomb 1323-1333 B.C.
In Egyptian myth, dogs and cats were kept as pets as guardians of the home. Anubis, the jackal-headed god, was the guardian of cemeteries in his dog form. The jackal is a member if the canine family. Anubis was responsible for weighing a person's heart during his or her journey to Osiris' kingdom, the land of the dead. The heart was put on one side of the scales and the feather of truth on the other. If the heart weighed more than the feather it meant that it was filled with sin and was beyond redemption. Such a heart was then eaten by Ammut, a monster with the head of a crocodile or dog, who sat crouched under the scales.

所以诸恶莫做,诸善奉行。

https://www.mtholyoke.edu/courses/rschwart/hist257/thershir/dogs2.html

我得回小新,因为:

新加坡不想要打战,麻烦老马收敛一下。他们大可:
1) 去找几个邻近国家,如印尼、汶莱、菲律宾和泰国。再把沙巴和沙捞越的周边海域除于五六份。然后一个国家拿一份。这叫做依样画葫芦。
2) 去中国或美国,传些消息,说你这里的“拿督公的粪便”是有人拿了榴莲种子,洗干净后,包裹一层面粉,加些天然黄色色素。
3) 或是和菲律宾说沙巴是他们的,或去泰国说玻璃州是他们的。
4) 去找美国,投诉大马侵犯了知识产权,例如这里的 EPF 制度是抄袭新加坡的 CPF 等等。(美国那里不再吵人权的了,多数时候都只听到什么知识产权被侵犯的了!)
5) 等等。

我相信新加坡有很多值得大马学习的地方,例如他们的小六离校考试的分流制度。个人建议,大马 应该和新加坡一起研究一套完整的小学离校考试制度。成功后,就可以把该制度传播给其他亚细安国家,这还可以为国家增加税收等等。

互相合作,互惠互利才是长久之道!

有人可以替我通知李显龙一下下吗?

556688 发表于 12-12-2018 04:33 AM
你希望我原谅你?可以,前提是把我买给你吃的黑森林蛋糕的钱还给我!

没理由我出钱买蛋糕给你庆祝生日,让你享受以后,还要给你无中生有地冤枉,子虚乌有地污蔑,和辱骂的!

这二十多年来,你对我不闻不问 ...

算了,不要再生气你了。

因为我和你都是一样不会照顾疼爱自己的,年纪小小就失去父母的同病相怜的华初校友 8!

不过我现在急需回到小新警队 ah。不然我担忧,那些 LGCCBQ 的什么东东会弄到民不聊生的。

556688 发表于 15-12-2018 01:27 AM
算了,不要再生气你了。

因为我和你都是一样不会照顾疼爱自己的,年纪小小就失去父母的同病相怜的华初校友 8!

不过我现在急需回到小新警队 ah。不然我担忧,那些 LGCCBQ 的什么东东会弄到民不聊生的。

决定了:就算对你还有怨言,也不会再写下来的了。

不要让亲者痛,仇者快!

Follow Us
  又一天……

这几天都在 FB 那里。(我的 FB 户口是 lee.huilee.9400.)

刚才在新谣歌曲那个群组里,听到了叶良俊的“我的心乱了”。然后去 YT 那里,又找到了:

我想说的是:我的右眼外角近年长了一颗似痣又似雀斑的东东。妈妈说是雀斑,可是我认为比较像痣。上网查看了:痣的位置,有网页说是“感情破裂,精神错乱”的意思。

也许我就当自己已经是精神分裂 8!

556688 发表于 16-12-2018 09:30 PM
这几天都在 FB 那里。(我的 FB 户口是 lee.huilee.9400.)

刚才在新谣歌曲那个群组里,听到了叶良俊的“我的心乱了”。然后去 YT 那里,又找到了:

我想说的是:我的右眼外角近年长了一颗似痣又似雀斑的东东 ...

刚刚在网上求了一支中签:

决定还是在家里等花开 8!

556688 发表于 16-12-2018 09:59 PM
刚刚在网上求了一支中签:

决定还是在家里等花开 8!

不知道何时还会有这般“花善有也”:

去年 8?
我和李显龙夫人,何晶女士也通灵了。她简单地说一句:老公可以随便选的啊?意思应该是指,我那场玩笑的彩排式婚事 8。

我前面已经写清楚了:第一次的航船经历过后,我就像个木头人了。第二次跌进水里,勉强爬起来后,就像是机器人吧?而这第三次,之所以会让妈妈牵着鼻子走地被推上贼船,只要是因为被我那两个表妹弄到我晴天霹雳,痛心疾首地愣呆着以后,我就干脆决定不如做植物人算了!(然后我叫妈妈去和那个王八猫医生谈话时,我说的话他听不进去,我妈妈说的话:解铃还须系铃人,他又傻傻听不懂的。)

才会跌进马桶的陷阱里的!不过,现在已经清醒了!(才连带之前为何我拿不出 PK book 的原因,想起来!)

我没说您讲错什么,只是现阶段,您又有什么建议可以提供给我呢??

(安拟慰,想清楚了:没在敬茶时对父母磕头就不是嫁娶仪式。没在门口垮火炉,和踩瓦片,就不是婚礼仪式。而我也恰恰没进行过这些行礼仪式。)

又一天……

吃早餐了嗎?基督徒姐姐……

556688 发表于 16-12-2018 10:18 PM
去年 8?
我和李显龙夫人,何晶女士也通灵了。她简单地说一句:老公可以随便选的啊?意思应该是指,我那场玩笑的彩排式婚事 8。

我前面已经写清楚了:第一次的航船经历过后,我就像个木头人了。第二次跌进水里, ...

进行宴会的时候,没有长长的拖裙,脸没被头纱遮掩,也无法称为“婚宴”。

老实说,想起这些年来我受的苦痛,要讲对龙康一丝怨念都没有,真的很难。不过,仔细分析后,就知道他失去的要比我所失去的多不知道多少倍??因为他真的是蠢到无法形容?

唉。。。也许把自己当成是林黛玉吧!红楼梦里的林黛玉还没出生之前是一棵仙草?贾宝玉是由石头变成人的,然后贾宝玉爱上并照顾那棵仙草,天天替她浇水,所以后来两人投胎到贾家的时候,林黛玉就得流很多的眼泪,来还她前世欠了她宝哥哥的水!

556688 发表于 16-12-2018 09:30 PM

我想说的是:我的右眼外角近年长了一颗似痣又似雀斑的东东 ...

昨天再谷歌,又发现那颗痣的意义是“破财”?

再也不要点掉任何痣的了!

所以重点在哪里

bboyed 发表于 17-12-2018 03:46 PM
所以重点在哪里

bboyed 发表于 17-12-2018 03:46 PM
所以重点在哪里

其实我自己也不太清楚。

也许可以说:他脆弱,我懦弱,或弱智,也脆弱 8!

(感恩至少我们都不算是虚伪的虚弱,或瘦弱,或是痴呆迟钝的弱智。)

基督徒姐姐,吃早餐了嗎?……