佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

移英暴徒神憎鬼厭 當地華僑「落閘」唔歡迎

凡是反中亂港分子所到之處,必永無寧日。猶記得去年一批居英人士在英國倫敦唐人街舉辦集會期間,不斷受到一批逃往英國的香港攬炒派分子在場挑釁,雙方更爆發肢體衝突,有人倒地和受傷。其中一名攬炒分子D(化名)日前表受外媒訪問時賣慘話,被發現參與集會後,就被炒魷及被趕出租屋喎。

報道指,曾在港涉參與非法集會被捕的D,去年離港赴英。他表示,華人房東發現他參與集會後,「懷疑他是香港暴徒,會危害其他人的安全」,阻止他返回住處,還要求他取回行李。服裝物流公司的僱主亦將其解僱。

由於學歷低、英文唔好,他目前仍然只好繼續在華人社區找尋可以打工的機會。不過,他透露,搵工時遇到無政治立場的僱主,告知「你在英國變得那麼知名,你要我如何聘用你好呢?」所以話呢「若要人不知,唔好咁低B」!

ADVERTISEMENT

不過只要佢哋唔好死返嚟香港就冇問題。等啲英國佬受下仲正

- 大陰國打算叫佢地去盧旺達

- 做人唔安份守紀,去到邊都唔會受歡迎。

- 冇人會鍾意曱甴

- 睇片,果日曱甴比當地華僑打到一仆一碌

- 曱甴倒轉都係曱甴。 去到邊都係曱甴。

-黑暴入屋,要業主當佢地神咁拜,一有意見吾合,分分私了加裝修

-曱甴,正常人人見人憎

- 有暴力傾向嘅人都係少惹為妙,點會有人喜歡㗎,或者去烏克蘭啦,總統歡迎你

- 擲出一片新天地, 去地牢汪撻自立成國

- 大家華人在外地都係互相照應幫助,班新港人去到就搞搞震玩分化,影衰埋班舊港人,以前去班舊港人有銀有技能有本事,依家班 BNOer甚麼都不是

-  去到果到揾嗰山頭插支曱甴旗自成曱甴國