佳礼资讯网

ADVERTISEMENT

楼主: calbee

有香港人在馬來西亞嗎?

原帖由 揸波龙爪手 于 10-8-2007 07:06 PM 发表

甘你又要食热浪?热浪咪仲辣!
新加坡就有卖啦,得闲过去玩既时候,顺便买一包黎顶瘾啦...

就係辣先會揀熱浪食.. 新加坡有賣.. 不過我好少去新加坡

我番黎啦(上機果陣打風上一號﹐不過終于安全抵達回家)香港真係好熱﹐條街好局﹐
好熱人又好多。我老公飲佐香港既奶茶都話正。

原帖由 deadlifter 于 13-8-2007 12:35 AM 发表
各位真係對唔住啦﹐我岩岩搭完國泰點知BB要收錢﹐收來回千零蚊港紙。仲係落幾
機先知要收錢﹐上機訂票﹐出機票入閘果陣都無人提過話要收錢。:@

吓.. 咁都得..  乜唔係買機票o既時候已經收哂錢咩.. 做乜野上機先話要比錢o架..

原帖由 deadlifter 于 13-8-2007 12:39 AM 发表
我番黎啦(上機果陣打風上一號﹐不過終于安全抵達回家)香港真係好熱﹐條街好局﹐
好熱人又好多。我老公飲佐香港既奶茶都話正。

原來係成個夏天香港都係咁焗又咁熱.. 好彩我上個月返去o既時候無落雨...
我鐘意飲凍檸茶多D .. 我番香港o既時候, 成日都一個人落去茶餐廳食早餐.. 嘆凍檸茶o架.. 諗起都想飲

原帖由 calbee 于 13-8-2007 12:43 AM 发表

原來係成個夏天香港都係咁焗又咁熱.. 好彩我上個月返去o既時候無落雨...
我鐘意飲凍檸茶多D .. 我番香港o既時候, 成日都一個人落去茶餐廳食早餐.. 嘆凍檸茶o架.. 諗起都想飲

夠喇,夠喇.....流口水喇

原帖由 deadlifter 于 13-8-2007 12:35 AM 发表
各位真係對唔住啦﹐我岩岩搭完國泰點知BB要收錢﹐收來回千零蚊港紙。仲係落幾
機先知要收錢﹐上機訂票﹐出機票入閘果陣都無人提過話要收錢。:@

咁cx真係好差下(不嬲我都覺得cx衰衰地!) 你無姪佢點解會落機先收錢咩?有無complain?

Follow Us
原帖由 calbee 于 13-8-2007 12:36 AM 发表

粤语输入法?  我用的是速成輸入法..是根據筆劃輸入字體的, 不過如果你不是香港人.. 我想你不知道我說什麼了... 香港很少人會用粵語併音了.. 包括我在內.. 因為我不懂

exactly!只有hk人至會知, 我都係用速成架, 本地人唔知係mug東東

原帖由 conniesm 于 13-8-2007 11:01 PM 发表

夠喇,夠喇.....流口水喇

早餐A
炸菜肉絲湯米線配多士火腿腸仔 + 凍檸茶.. 唔該

原帖由 conniesm 于 13-8-2007 11:07 PM 发表

exactly!只有hk人至會知, 我都係用速成架, 本地人唔知係mug東東

我知~
虽然我唔系香港人...
不过系我既签名度...
你知啦~
得闲上去玩啦...

回复 #246 conniesm 的帖子

係啦﹐仲俾佢整到好似我地有心走數甘﹐一落機就遞牌﹐然後就即刻的住俾錢﹐去邊跟到邊。大佬﹐我都係晌網上面訂票﹐然後依正手續打電話去訂票部度訂BB位(同埋通知話我有個五月大BB)﹐無人同我話要收錢﹐我用信用卡過數﹐然後去到機場上機﹐出登機證又無人話要收錢﹐到落機先話要收錢﹐仲遲佐一輪﹐勁煩﹗我屋企人晌出面等緊架嘛﹐要收錢就早D啦﹐麻鬼煩。

跟本係佢:@ 地出錯﹐有乜理由搭完機先補錢。整到我個仔餓又唔餵得奶住。
:@ :@ :@

回复 #246 conniesm 的帖子

可能係情意結﹐因為以前都搭開國泰﹐而且又join佐Asia Miles。以前八十﹑九十年代國泰係唔錯架。

原帖由 calbee 于 13-8-2007 12:36 AM 发表

粤语输入法?  我用的是速成輸入法..是根據筆劃輸入字體的, 不過如果你不是香港人.. 我想你不知道我說什麼了... 香港很少人會用粵語併音了.. 包括我在內.. 因為我不懂

死啦﹐我咪係異類。

原帖由 deadlifter 于 15-8-2007 12:26 AM 发表
係啦﹐仲俾佢整到好似我地有心走數甘﹐一落機就遞牌﹐然後就即刻的住俾錢﹐去邊跟到邊。大佬﹐我都係晌網上面訂票﹐然後依正手續打電話去訂票部度訂BB位(同埋通知話我有個五月大BB)﹐無人同我話要收錢﹐我 ...

寫番封投訴信比佢地啦 :@   
係佢地唔啱o架喇 :@

原帖由 deadlifter 于 15-8-2007 12:32 AM 发表
可能係情意結﹐因為以前都搭開國泰﹐而且又join佐Asia Miles。以前八十﹑九十年代國泰係唔錯架。

如果唔係貪國泰唔駛轉機.. 我都唔會坐呀 .. 機票又唔係平過人

原帖由 deadlifter 于 15-8-2007 12:34 AM 发表

死啦﹐我咪係異類。

吓.. 你唔係用"手寫板" 打中文字嘛  

原帖由 deadlifter 于 15-8-2007 12:26 AM 发表
係啦﹐仲俾佢整到好似我地有心走數甘﹐一落機就遞牌﹐然後就即刻的住俾錢﹐去邊跟到邊。大佬﹐我都係晌網上面訂票﹐然後依正手續打電話去訂票部度訂BB位(同埋通知話我有個五月大BB)﹐無人同我話要收錢﹐我 ...

俾著我, 我一定會發下long黎話唔會俾, 睇下佢地有咩辦法, 嘗試同佢企硬, 跟本落機收錢就係一個笑話!佢地自己出錯, 好應該自己suffer番...............

誠然...帶住個bb, bargaining power亦都隨即減低: 一陣攪到bb遲遲無奶食, 或者over stimulated 係度喊, 都好閉......所以有時要睇情況, 帶住bb出門亦咁架喇, 好難同人鬥

回复 #255 calbee 的帖子

我係用粵音架。

果陣時只係想快D走﹐乜都唔理。
原帖由 conniesm 于 15-8-2007 11:00 PM 发表

俾著我, 我一定會發下long黎話唔會俾, 睇下佢地有咩辦法, 嘗試同佢企硬, 跟本落機收錢就係一個笑話!佢地自己出錯, 好應該自己suffer番...............

誠然...帶住個bb, bargaining power亦都隨即減低:  ...

CX 有病呀! 坐完先至來收錢, 到時你話幾多錢都得啦. 如果我是你 (因為我沒有帶bb), 我一定和他們死過,如果真的不同意付, CX是不是送我回香港先.

唉, 算啦! 鬼叫你帶住個BB, 就當是送了份禮物給BB吧.

香港奶茶真的很正, 有沒有帶你老公食雲吞, 真的好味好多.

今日成個下午都上唔到網.. streamyx 又唔知攪乜鬼..
等左成日, 夜晚先叫做ok.. 激死:@